Chi Neng Qigong

Natuurlijke gezondheid op alle vlakken

Uit je hoofd en in je hart

Chi Neng Qigong is een Chinese bewegingsleer, meditatie in beweging of kortweg Chinese yoga. Eenvoudige, sierlijke bewegingen die diep op je lichaam inwerken door de vloeiende bewegingen keer op keer te herhalen. Chi Neng laat je levensenergie (chi) stromen en dat voel je.

Nog meer dan dat is Chi Neng een innerlijke reis. Het bewegen met aandacht brengt je meer in contact met je lichaam, met je gevoel, met je zijn. We zijn eraan gewend in ons dagelijks leven de aandacht – en dus de energie – via de zintuigen naar buiten te richten. Dat heilzame moment voor jezelf om te voelen hoe het met jóu is, schiet er vaak bij in. Met Chi Neng leer je je aandacht naar binnen te richten en in verbinding met jezelf te blijven, ook als je je naar ‘buiten’ beweegt. 

Elke dag schoon je je energie even op, als een chi-douche van binnen. Door de oefeningen komt er meer ruimte in lichaam en in je hoofd, stukje bij beetje kom je meer in balans en voel je je meer ontspannen. 

Je word je bewust van wat je denkt en wat je doet. Dat sommige gewoontepatronen jou of anderen beperken in je vrijheid en dat je daarmee je welzijn belemmert. Het wordt gemakkelijker te vertrouwen op wat je zelf ervaart en daar naar te handelen, je weet beter wat je nodig hebt. Dat geeft rust. Rust in je hoofd en rust in je lijf. Het wordt gemakkelijker om mee te stromen in de flow van het leven. Je komt steeds dichter bij je ware natuur.

interieur marktstraat 4
interieur marktstraat 3

Je wordt fysiek sterker en gezonder

Nog meer voordelen: je immuunsysteem werkt beter, je spieren worden soepeler, je gewrichten en botten sterker, het wordt rustig in je hoofd en je zult beter slapen. Lichte ongemakken als verkoudheden, hoofdpijn en andere pijnklachten zullen al snel verdwijnen. En dit is nog maar een kleine greep uit de talloze gezondheidsvoordelen die Chi Neng biedt. 

Wanneer je langer Chi Neng Qigong beoefent, zul je meer ruimte ervaren, waardoor je energie beter stroomt. Meer flow. Van binnen, maar ook om je heen. Zo binnen zo buiten. Ongezonde denk- en gedragspatronen komen meer in balans en zelfs chronische ziekten kunnen helen. 

 

Hoe kun je Chi Neng leren?

Wekelijkse groepslessen

Tijdens de wekelijkse groepslessen van 75 minuten leer je de verschillende bewegingen van Chi Neng Qigong kennen en toepassen. Elke beweging of pose heeft meerdere lagen, die zich door oefening en herhaling ontvouwen. Na verloop van tijd ervaar je zelf hoe de oefening zich verdiept en hoe je steeds meer loskomt van de oefening en meer en meer ‘in je lichaam’, ‘in je energie’ komt. Waar nodig krijg je uitleg van de achterliggende filosofie en theorie om de oefeningen beter te begrijpen. 

Kijk in ‘Agenda’ voor de mogelijkheden.

Chi Neng Healing - workshop

Ervaar de diep helende werking van Chi Neng Qigong.

Chi Neng Qigong is zoveel meer dan bewegen en soepel blijven. In Chi Neng Healing komt dat ‘meer’ helemaal tot zijn recht. In een zorgvuldig opgebouwde workshop van 3 uur nodigen wij je uit om je mee te laten voeren naar binnen. Naar de stilte. Naar de ruimte voorbij oordelen, concepten, woorden en beperkingen. Naar ‘heel’. Je aanwezigheid in die ruimte maakt helder, ruimt op en opent nieuwe mogelijkheden, van binnenuit. 

Voor deze workshop heb je geen ervaring met Chi Neng nodig. Door het meditatieve karakter kunnen de oefeningen zowel zittend als staand worden uitgevoerd. Als je wel ervaring hebt met Chi Neng is deze workshop een verdiepende en verrijkende aanvulling op je oefening.

 Reacties van deelnemers:

  • “Ik ga weer helemaal opgeladen naar huis” 
  • “Verrassend en super-ontspannend” 
  • “De oefening worden door jullie zo helder en rustig begeleid, het was heel bijzonder om te ervaren”
Kijk in “Agenda” voor de data. 
 

Introductie-workshop

In één dag leer je de basis van Chi Neng Qigong. Wat is het, waar komt het vandaan, hoe werkt het en vooral: wat zou Chi Neng voor jou kunnen betekenen? 

Je leert 5 oefeningen: Warming up,  Lift Chi Up Poor Chi Down, 3 Centers Merge, Sway la Qi en Wall-squats. Na deze dag kun je met een goede basis zelf verder oefenen of moeiteloos instromen bij de wekelijkse lessen. 

Kijk in “Agenda” voor de eerstvolgende introductieworkshop. 

Persoonlijke begeleiding

Het is fijn om één op één te werken. Onverdeelde aandacht voor jouw fysieke, emotionele of mentale uitdaging kan van grote toegevoegde waarde zijn om inzicht te krijgen in je klacht. Samen kijken we wat nodig is om jouw energie in de juiste flow te brengen.

Neem contact met mij op om een afspraak te maken. 

Chi Neng groepstraining op maat

Wil je iets organiseren in je bedrijf, met je vriendinnen of familie? Een op jullie wensen afgestemde training of een korte retraite behoort tot de mogelijkheden. 

Neem contact op voor meer informatie of een passende offerte. 

Geef een Chi Neng-les of workshop kado!

Wil je iemand verrassen met een bijzonder kado? Geef een kadobon voor een Chi Neng-les, workshop of individuele sessie. Neem contact met mij op voor een kadobon op maat, dan maak ik er wat moois van.