Chi Neng Qigong

Natuurlijke gezondheid op alle vlakken

Uit je hoofd en in je hart

Chi Neng Qigong is een Chinese bewegingsleer, meditatie in beweging of kortweg Chinese yoga. Eenvoudige, sierlijke bewegingen die diep op je lichaam inwerken door de vloeiende bewegingen keer op keer te herhalen. Chi Neng laat je levensenergie (chi) stromen en dat voel je! 

Nog meer dan dat is Chi Neng een innerlijke reis. Het bewegen met aandacht brengt je meer in contact met je lichaam en met je gevoel. We zijn eraan gewend dat in ons dagelijks leven de aandacht – en dus de energie – via de zintuigen meer naar buiten is gericht. Dat heilzame moment voor jezelf om te voelen hoe het met jóu is, schiet er vaak bij in. Hier leer je je aandacht naar binnen te richten en in verbinding met jezelf te blijven, ook als je je naar ‘buiten’ beweegt. 

Elke dag schoon je je energie even op. Je geest en lichaam komen stukje bij beetje meer in balans en je weet beter wat je nodig hebt. Ook in relatie tot de mensen en de wereld om je heen. 

Je wordt je bewust van je denk- en gedragspatronen. Dat sommige van die aangeleerde patronen jou ten onrechte beperken in je vrijheid en je gezondheid belemmeren. Het wordt gemakkelijker om zekerheden los te laten. Te vertrouwen op wat je voelt er ervaart in plaats van wat je denkt. En dat geeft rust. Rust in je hoofd en rust in je lijf. Het wordt gemakkelijker om mee te stromen in de flow van het leven. Je komt steeds dichter bij je ware natuur.

Je wordt fysiek sterker en gezonder

Nog meer voordelen: je immuunsysteem werkt beter, je spieren worden soepeler, je gewrichten en botten sterker, het wordt rustig in je hoofd en je zult beter slapen. Lichte ongemakken als verkoudheden, hoofdpijn en andere pijnklachten zullen al snel verdwijnen. En dit is nog maar een kleine greep uit de talloze gezondheidsvoordelen die Chi Neng biedt. 

Wanneer je langer Chi Neng Qigong beoefent, zul je steeds dieper in je energiesysteem komen, ongezonde denk- en gedragspatronen komen meer in balans en zelfs chronische ziekten kunnen helen. 

Wekelijkse groepslessen

Tijdens de wekelijkse groepslessen leer je de verschillende bewegingen van Chi Neng Qigong kennen en toepassen, ook in het dagelijks leven. Er is voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht. Na verloop van tijd ervaar je hoe de oefening zich verdiept. Waar nodig krijg je uitleg van de achterliggende filosofie en theorie om de oefeningen beter te begrijpen. 

Kijk in ‘Agenda’ voor de mogelijkheden.

 

Privé-sessie

Soms is het fijn om één op één te werken. Specifieke aandacht voor jouw persoonlijke uitdaging met begeleiding op maat. Neem contact met mij op voor meer informatie of een afspraak. 

Groepstraining of -retraite voor bedrijven of particulieren

Wil je iets organiseren in je bedrijf of met je eigen vriend(innen)groep? Een groepstraining of een korte retraite behoort tot de mogelijkheden. 

Neem contact op voor meer informatie of een passende offerte.