Over World of Chi

Jarenlang leefde ik in mijn eigen veilige wereld. Een wereld die was opgebouwd uit wat ik geleerd had van mijn ouders, op school, uit mijn omgeving. Ik was wie ik hoorde te zijn. Op het moment dat ik alles dacht te hebben om gelukkig te zijn, was ik het niet. Wat nu?

Op aanraden van een vriendin ging ik naar een energetisch therapeut. Daar ging een nieuwe wereld voor mij open: ik ontdekte dat ik een gevoelsleven had! Ik stond te popelen om uit te vinden wat er binnen in mij leeft. Ik startte een ontdekkingstocht naar mijzelf en naar het leven. Tijdens die zoektocht – met veel vallen en weer opstaan – vond ik mijn passie en inspiratie. En daarmee mijn geluk!

Op mijn 32e bracht een advertentie in een krantje mij in contact met Chi Neng Qigong. Het ging over een medicijnloos ziekenhuis in China, waar ze alleen bepaalde oefening deden. Daar wilde ik meer van weten! De zienswijze van Chi Neng Qigong bleek precies te passen bij hoe ik het leven opnieuw had herkend: alles is energie, alles is één. Het lichaam en het leven zijn energie, alles staat in verbinding met elkaar en wij hebben daar als mens onze plek in te vinden. En dat had dus blijkbaar iets met gezondheid te maken…

Maar hoe werkt dat dan?

Ik leerde, oefende en las over Chi Neng alsof mijn leven ervan af hing en er ging opnieuw een wereld voor mij open. Chi Neng en de fantastische leraren die mij opleid(d)en, leerden mij dieper voelen, accepteren, begrijpen, loslaten wat niet meer bij me past en zo mijn weg te vinden in het leven. Nog steeds. Als ik voel dat mijn koers aanpassing nodig heeft, intensiveer ik mijn oefeningen en dan lijkt het weer vanzelf te gaan. De wijsheid en de liefde achter de oefeningen treft mij steeds weer. Wat een geluk dat dit op mijn pad is gekomen!

Datzelfde idee trof mij laatst toen ik een training van de Destination coaching-Methode volgde . Het enorme gevoel voor compassie van de leraar kwam overeen met de liefdevolle, krachtige benadering van de Chi Neng-leraren. Ineens viel het kwartje. Ik voel mij dankbaar.

Ik vind antwoorden op de vragen die ik als kind had en er rijzen steeds weer nieuwe vragen. Het leidt me langs vele verschillende facetten van het leven, van voedingsleer tot religie, van wetenschap tot spiritualiteit, van persoonlijke expressie tot biologische natuurwetten, van maan tot familie, van dagelijks oefenen tot coachen.

In World of Chi deel ik mijn kennis en ervaring met jou. Jij bent belangrijk, en ik gun het jou ook het leven te leven dat jou gelukkig maakt!