Reviews

Reviews over de ervaringen met World of Chi kun je hier teruglezen. Achter elke review gaat een unieke persoonlijke belevenis schuil.

Het is een ontdekkingsreis in mezelf!

Mijn naam is Linda, 54 jaar en ik volg inmiddels 2,5  jaar Chi Neng lessen bij World of Chi. Ik ken Harriët al heel wat jaren en zo ben ik ook in contact gekomen met Chi Neng.
Een aantal jaren geleden had ik een rughernia en daar kon ik voor geopereerd worden, maar dat wilde ik niet. Na een rustperiode ben ik op aanraden van Harriët begonnen met een Chi Neng oefening voor mijn rug, de wallsquats. Daar had ik al snel baat bij en uiteindelijk had ik geen last meer van mijn hernia. Superblij dat ik geen operatie nodig heb gehad.
Sinds 2,5 jaar ben ik begonnen met 1 keer per week les, maar al snel heb ik een cd aangeschaft om de oefeningen ook thuis te kunnen doen. Zo kon ik het me sneller eigen maken, wat veel voordelen oplevert.

Voor mij is het alsof ik aan het wandelen ben en steeds weer nieuwe dingen zie, hoor en voel! Het begon met vooral beter en dieper slapen, meer energie, me steeds beter en gemakkelijker kunnen ontspannen, signalen in mijn lijf eerder kunnen voelen. Het is een ontdekkingsreis in mezelf!

Daarnaast gebruik ik, wanneer nodig, Schüsslerzouten om geen paracetamol of andere middelen te gebruiken die als een pleister op de wonde zijn. Schüsslerzouten geven me meer levenskracht en helpen mijn lichaam zichzelf te genezen. Schüsslerzouten doen meer dan de pijn wegnemen. Als je daar meer over wilt weten, dan kan Harriët je daar alles over vertellen.

 
Linda, februari 2019

Ik merk dat de souplesse toeneemt in mijn lichaam.

Al enige keren heb ik mogen kennismaken met Chi Neng Qigong.

De eerste keren was ik me vooral bewust van het fysieke deel. Mijn gehele lichaam werd, door de variatie aan beweging, gestretcht. Ik merk dat de souplesse toeneemt in mijn lichaam. Ik beweeg me makkelijker. M’n rug, nek en gewrichten komen allen aan bod. Hiernaast worden ook de spiergroepen opbouwend belast. Doordat alle bewegingen langzaam plaatsvinden en er nooit sprake van een ‘belasting, maar eerder van een training. De spieren worden langzaam gestimuleerd, waardoor ik de oefeningen makkelijker kan doen, terwijl er weer nieuwe bewegingen aan worden toegevoegd en of de tijdsduur langzaam toeneemt.

Naast het fysieke deel besefte ik pas in een later stadium wat het op spiritueel vlak met me doet. De bewegingen, waar ik eerder over sprak, zijn bedoeld om je energiebanen te stimuleren. De energie in je lichaam toe te laten en tegelijk de ‘ballast’ uit je lichaam te halen. Je reactiveert jezelf. De combinatie van fysiek en spiritueel wordt krachtig als je je van beide processen bewust bent. Dit zonder dat het op welk moment dan ook ‘zweverig’ wordt.

Ik kan Chi Neng Qigong aanbevelen aan iedereen die op een rustige manier aan zijn / haar lichaam wilt werken. Harriët begeleidt je stap voor stap; rustig en zonder enige belasting voor je lichaam. Door haar rust en door de ervaringen die je medecursisten met je delen, pak je de oefeningen makkelijk op. Ga de uitdaging aan en voel je al snel energieker en minder snel vermoeid. Ik vind het ook een enorm voordeel dat je de vele oefeningen ook thuis kan doen. In alle rust.

 
Jos – 53 jaar, mei 2019